tisdag 30 april 2013

Orolig

Har inte fått kontakt med mina hjärtan på hela dagen. Som den hönsmamma man är så blir man ju förstås orolig... Var på ett FYS-pass för att skingra tankarna. Jag och min käre sambo har sett en bra film, Django. Åsså har jag betalat räkningarna. Nu är det natti, natti. Hoppas jag får nåt livstecken från mina älsklingar imorgon!

måndag 29 april 2013

Ärlighet varar längst

Återigen har jag blivit tvungen att påminna mig själv om det gamla ordspråket;
 
"Ärlighet är en dyr present, förvänta dig inte den av billiga människor".

lördag 27 april 2013

Tidsfördriv när man har barnfritt

Känns tomt, tyst och konstigt här hemma utan mina små huliganer.
Klev upp vid 9 och drog på mig löparstället. Solen sken men det blåste ganska kallt. Körde mitt intervallprogram; 5 min uppvärmning, 8 intervaller som består av 5 min jogging + 1 min promenad, 5 min nedvarvning (ja, eller hur länge man vill egentligen). Första gången jag verkligen följde det, yey! Jag brukar annars inte orka 5 min jogging. Det gjorde jag egentligen inte nu heller, men jag tvingade mig att göra det, även om det gick vääääldigt sakta ibland. Jag får så förbenat ont i ljumskarna. Vet inte om det är för att jag blir kall, men ont gör det. 
Efter sen brunch så åkte jag och sambon iväg till grannkommunen och kollade lite sportkläder. Mysbyxor till honom, eftersom de han har hänger och slänger. Han har gått ned 10 kg efter sin livsstilsomläggning (av hälsoskäl). Själv hittade jag ett Craft löparset (t-shirt och trekvartsbyxor), löparsockar och ett regnställ. Till flickorna hittade jag tunnare underställ som jag inte kunde låta bli att köpa.
Sedan var vi hungriga av allt shoppande, så vi beslöt att slå på stort nu när det är löningshelg och allt... barnledigt har vi också... Bara det kräver ju nästan ett restaurangbesök. Så det blev middag på... IKEA! Vilken lyx!!! Ja, herreminje... Det var faktiskt gott och sällskapet var det ju inte alls fel på, så jag är då nöjd med dagen :-)










   

fredag 26 april 2013

Freeeeedag!!!

Vinkade av flickorna imorse. Känns konstigt och tomt här hemma. Blev ett litet gympass på lunchen idag. Nu har jag landat och ligger i soffan med ett glas vitt och kollar på Let's Dance. Sambon cyklar på motionscykeln och jag hejjar på B-)

torsdag 25 april 2013

Tvättning och packning

Barnkören inställd igår. Lite skönt faktiskt. Mina tjejer ska ändå inte vara med på Valborgsaktiviteterna, de åker till fjälls med sin far. Jag tvättar och försöker börja packa åt dem, men kommer inte riktigt igång. Det får bli ikväll. Sista kvällen som vanligt... 
Igår köpte jag två vårjackor och ett par vindbrallor, lätt begagnade, till Lillan. Inte så där jättebilligt men billigare än att köpa nytt i alla fall. Hon behöver flera par jackor att byta, då hon är en riktig liten lortgris :-) 
Ikväll ska vi kolla på ett par fotbollsskor åt Stortjejen. Hoppas de passar. De har cup direkt dagen efter hon kommer hem från fjällen och hon har vuxit ur sina gamla fotbollsskor. Nåja, i värsta fall får hon spela i sina vanliga gympaskor på konstgräs.
Usch, vad det ska bli tomt och konstigt hemma när de åker iväg mina stjärneljus <3 Men skönt att få lite tid på tu man hand med sambon. Har tänkt försöka hinna städa lite också. Städningen är starkt eftersatt i vårt hem. Vi har så mycket annat att ägna oss åt som är intressantare!

tisdag 23 april 2013

Inväntar träningsvärken

Var på ett FYS-pass igår :-) Grymt roligt men asjobbigt. Av alla gruppträningar jag varit på, så är FYS det absolut roligaste! Jag blir så fort less på Aerobicspassen, Step-up, Zumba mm. FYS-passet jag går på är styrka + kondition. Efter uppvärmningen (där vi springer runt i cirkel tillsammans bl a) kör vi 10 stationer med varierande styrkeövningar. Hela kroppen får sig en omgång! Man kör 45 sek intensivt och 15 sek vila. Varje station har två övningar. Alltså 2 x 45 sek på varje station innan man går vidare till nästa. När vi kört alla tio stationerna så är det dags för konditionsträning. 4 stationer med tre olika övningar. Här kör vi 1 minut snabbt tempo och 30 sek vila (tror jag det är). Vi kör 3 varv.
Det går att ta ut sig precis hur mycket som helst på detta pass, samtidigt som man kan lägga det på sin egen nivå och utifrån sin dagsform. Igår var en sån dag som jag tog ut mig rejält... När det var dags för streching var jag blöt i svett! Första gången är snudd på en nära-döden-upplevelse, men efter bara tre gånger märker man att man orkar lite mer och lite längre. Sedan börjar man utmana sig själv. Öka vikterna, ta i mer, öka tempot. En annan grej som är rolig är att man kör styrkeövningarna två och två, eller som igår, tre och tre. Konditionsövningarna kör man också i grupper om fyra-fem stycken. Så man pushar varann lite grann utan att det blir värsta tävlingen. Det blir i alla fall mer samarbetskänsla än jag upplevt vid annan gruppträning. Vi är en härlig blandning utövare också; Gubbar, gummor, killar, tjejer, långa, korta, tjocka, smala, vältränade, mindre tränade, nybörjare. Musiken är också bra! Metallica, Swedish House Mafia och dylik peppmusik. Skoj som tusan!!!
Nu inväntar jag bara träningsvärken... Kommer nog smygandes i eftermiddag, för att kulminera imorgon.
Idag har jag inte tänkt träna i alla fall. Mina ljumskar/höftböjare behöver vila.
Planen är att efter Lillans dansträning ska vi åka hem till byn till mormor och morfar på en fika. Tjejerna ska åka iväg med sin pappa en vecka till fjällen och åka slalom på fredag. Därför vill mormor och morfar se dem och krama dem lite extra innan de åker. Vi hann ju inte dit i helgen p g a min huvudvärk :-/

måndag 22 april 2013

Min käre vän Treo

Söndagen var en värdelös dag. Vaknade med huvudvärk. Inte ens min vän Treotuben kunde hjälpa mig. Till slut var jag så less på alltihop att jag och sambon gick ut och luftade oss. Jag varvade lätt jogging med promenad i 8 km. En timme ute i friska luften måste göra susen, tänkte jag. Det kändes rätt bra medan jag var ute och det blåste kalla vindar som kylde ner min bultande panna. Tyvärr så kom huvudvärken tillbaka när jag kom in. Ska man måsta stoppa in huvudet i frysen eller vad?! Är så gruvligt less på denna helghuvudvärk som spolierar alla mina helgplaner. Får aldrig någonting gjort hemma pga den. Migrän och huvudvärk suger!!! Det är mina värsta fiender.

lördag 20 april 2013

Plånboken går som ett abborrgap...

Suck... Vad trött jag blir! Fredagen fortsatte i shoppandets tecken. Äldsta tjejens pyjamasar/nattlinnen är för små, alla byxor är för korta i benen, osv, osv. Så det vara bara att bege sig till stans (läs b-y-n-s) enda barnklädesaffär. Där fanns såklart inga nattlinnen, bara en endaste pyjamas i dotterns storlek. Hon hittade ett par byxor och en tröja till. Lilla tjejen har också dåligt med byxor så hon fick också ett par, i rättvisans namn. Det är ju som så att när man har en storasyster får man ärva rätt mycket kläder. Men ibland så blir man ju rätt less på att aldrig få nå't nytt... Ibland måste man faktiskt få känna hur det känns att ta på sig kläder som ingen annan haft på sig innan. Såna här blev det till lilla tjejen:


Stortjejen fick detta:
KIDS NEON PINK DENIM LEGGING, COMB 1, listKIDS DICHRISTINA LS SHORT SWEAT, BAY, list
Hon fick välja själv. Ja, inte helt och hållet, för då hade jag blivit ruinerad... Men det här hittade hon själv, till vettigt pris. Name it har rätt bra grejer faktiskt :-) 

Idag har vi varit till badhuset och badat. Härligt! 
Lillan har precis lärt sig simma och det känns skönt att det äntligen lossnat för henne. Lycklig tjej!
Strax ska vi åka iväg till en väninna och kolla film. Sambon är redan där och spisar hårdrock på vinyl med väninnans make. 
God afton!

Vårpaniken!!!

Nu börjas det... Våren har anlänt och vårpaniken med den.
Äldsta dottern har vuxit ur precis alla "mellanperiodkläder".
Jackor, skor, ja allt är för litet :-o Hur gick det till??
Först brandutryckningen gick av stapeln i torsdags: Gummistövlar.
Hon ville ha höga denna gång. Och på den enda affär dit vi hann åka, fanns bara låga stövlar.
MEN, så gav dottern upp ett litet förtjust pip; "Mamma, de där vill jag ha!"
Det blev förstås betydligt dyrare än jag tänkt mig, så nu hoppas jag Tretorn lever upp till priset.
Dottern verkar nöjd, so far i alla fall.

Tretorn - Gummistövlar - Fritid - Classic

fredag 19 april 2013

Komma igång

Ja, så var det ju det här med att komma igång...
Har visst mycket att lära mig vad gäller bloggar och bloggande :P